ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ 150caps/400mg

Για παραγγελίες άνω των 50,00€ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Χαρακτηριστικά

Η σπιρουλίνα (spirulina) είναι ένα φαγώσιμο μικροφύκι του γλυκού νερού, με κυανοπράσινο χρώμα, το οποίο οφείλεται στη χλωροφύλλη (πράσινο) και στη φυκοκυανίνη (μπλε). Το φυσικό της περιβάλλον είναι οι αλκαλικές λίμνες που είναι πλούσιες σε μέταλλα. Η σπιρουλίνα θεωρείται ως το πλέον θρεπτικώς πλήρες συμπλήρωμα διατροφής που προσφέρει η φύση στον άνθρωπο.

Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες, θρεπτικά φυτικά συστατικά, λιπαρά οξέα όπως το γ-λινολενικό οξύ, πολυσακχαρίδες, καροτενοειδή, και μεταλλικά στοιχεία.

Η NASA χαρακτήρισε τη σπιρουλίνα «τροφή του μέλλοντος» και ο ΟΗΕ «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», αφού με τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά και σε τόσο μεγάλες ποσότητες που τα περιέχει, αποτελεί πολύτιμη τροφή σε περιπτώσεις υποσιτισμού.

Συστατικά

Το προϊόν περιέχει μικροφύκη σπιρουλίνας (spirulina). Η σπιρουλίνα αποτελείται από πολλά κύτταρα, που σχηματίζουν μεταξύ τους νημάτια, τα οποία πολλές φορές είναι σπειροειδή.

Ιδιότητες

Η σπιρουλίνα περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, περιέχει περίπου 50-70% πρωτεΐνη, σάκχαρα, λιπίδια, βιταμίνες, φυλλικό οξύ, καροτενοειδή, γ-λινολενικό οξύ, χλωροφύλλη, ιχνοστοιχεία και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

 • Η υψηλή περιεκτικότητα της σπιρουλίνας σε πρωτεΐνη οφείλεται στα 8 βασικά αμινοξέα στις απαραίτητες αναλογίες και στα άλλα 9 αμινοξέα που περιέχει σε σωστές αναλογίες. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και αναγέννηση των κυττάρων και τη διατήρηση γερών οστών. Έτσι, η σπιρουλίνα βοηθά στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στην τόνωση και στην αύξηση της απόδοσης.
 • Ο σίδηρος που περιέχει η σπιρουλίνα, σε αντίθεση με άλλες φυτικές πηγές σιδήρου, είναι υψηλής βιοδιαθεσιμότητας για το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα.
 • Χάρη στη χλωροφύλλη που περιέχει, βοηθά στην ανάπτυξη και στην αναδόμηση των ιστών του ανθρώπινου σώματος και προσφέρει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, επουλωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.
 • Τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
 • Οι βιταμίνες που περιέχει είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία και αντοχή του οργανισμού. Συγκεκριμένα περιέχει:
  • Βιταμίνες συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β6, Β12- ιδιαιτέρως σημαντική βιταμίνη για τους χορτοφάγους)
  • Βιταμίνη Ε
  • Β-καροτένιο που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυξάνει την αντοχή, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τα μάτια σε βέλτιστη κατάσταση.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Khan Z, Bhadouria P, Bisen PS. (2005) Nutritional and therapeutic potential of Spirulina. Curr. Pharm. Biotechnol. 6:373-379.

2. Otleş, S., Pire, R. (2001) Fatty acid composition of Chlorella and Spirulina microalgae species. J. AOAC Int. 84:1708-14.

3. Kay RA. (1991) Microalgae as food and supplement. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 30:555-573.

4. Ciferri O. (1983) Spirulina, the edible microorganism. Microbiol. Rev.47:551-578.

5. Jassby, Alan. Spirulina: a model for microalgae as human food. Algae and Human Affairs, Cambridge Univ Press, 1988, p. 159.

Κύλιση στην Αρχή