ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Για παραγγελίες άνω των 50,00€ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Χαρακτηριστικά

Το COLOSTRUM (αρχαίο: πύαρ) είναι το «γάλα» των πρώτων ωρών και ημερών, που τα θηλαστικά παρέχουν στα νεογνά τους, ώστε να τα εφοδιάσουν με αντισώματα και θρεπτικές ουσίες. Αυτό το γάλα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες. Το συμπλήρωμα διατροφήςColostrum είναι πλούσιο σε βιο-δραστικά μόρια, που περιέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό ανοσοποιητικών παραγόντων (ανοσοσφαιρίνες), φυσικών παραγόντων ανάπτυξης και αντιμικροβιακών πεπτιδίων, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και την καλή υγεία του οργανισμού.

Συστατικά

Το πρωτόγαλα περιέχει θρεπτικά συστατικά, παράγοντες ανοσοποιητικού συστήματος, παράγοντες ανάπτυξης και γενικά έναν αριθμό βιοενεργών συστατικών. Το πρωτόγαλα αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, υδατανθρακών και μικρή ποσότητα λίπους. Επίσης, περιέχει βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, Ε, Β12 και ανόργανα στοιχεία στην κατάλληλη αναλογία για μέγιστη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα. Ως παράγοντες ανοσοποιητικού συστήματος περιέχει κυρίως ανοσοσφαιρίνες (20%) (αντισώματα ΙgΑ, ΙgG, ΙgM), λακτοφερρίνη, κυτοκίνες και ιντερλευκίνη. Ως παράγοντες ανάπτυξης και βιονεργών συστατικών περιέχει παράγοντες αύξησης, ολιγοπολυσακχαρίτες, πολυπεπτίδια κ.α. Το συγκεκριμένο πρωτόγαλα περιέχει τουλάχιστον 70% πρωτεΐνη, ως ξηρά ουσία και δεν περιέχει προσθήκη μεμονωμένων αμινοξέων.

Ιδιότητες

Λόγω της παρουσίας των παραπάνω στοιχείων στη σύνθεση του πρωτογάλατος, το προϊόν έχει αξιοσημείωτη διατροφική και φυσιολογική επίδραση για τον οργανισμό και ειδικότερα για αθλητές, ηλικιωμένους και άλλες κατηγορίες ατόμων με έντονες φυσιολογικές ανάγκες (π.χ. ατόμων με ανάγκη παραγωγής ενέργειας, ατόμων με ανάγκη θρέψης και μυϊκής ανάπλασης κ.α.).

Δεν έχει αναφερθεί καμία απολύτως αρνητική επίδραση από τη χρήση του συστατικού αυτού, ούτε άλλωστε θα μπορούσε, διότι είναι φυσικό αγελαδινό «γάλα». Σε μια εποχή «φτωχής» διατροφής το αγελαδινό πρωτόγαλα αποτελεί μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Το συγκεκριμένο πρωτόγαλα παράγεται και επεξεργάζεται σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Shing, C.M., et al (2007) Effects of bovine colostrum supplementation on immune variables in highly trained cyclists. J. Appl. Physiol. 102:1113-22.

2. Shing, C.M., et al (2006) The influence of bovine colostrum supplementation on exercise performance in highly trained cyclists. Br. J. Sports Med. 40:797-801.

3. Thapa B.R. (2005) Health factors in colostrum. Indian J. Pediatr. 72:579-81.

4. Hofman, Z., et al (2002) The effect of bovine colostrum supplementation on exercise performance in elite field hockey players. Int. J. Sport Nutr. Exerc. Metab.12:461-9.

5. Buckley, J,D., et al (2002) Bovine colostrum supplementation during endurance running training improves recovery, but not performance. J. Sci. Med. Sport. 5:65-79.

6. Antonio, J., et al (2001) The effects of bovine colostrum supplementation on body composition and exercise performance in active men and women. Nutrition 17:243-7.

Χαρακτηριστικά

Το COLOSTRUM (αρχαίο: πύαρ) είναι το «γάλα» των πρώτων ωρών και ημερών, που τα θηλαστικά παρέχουν στα νεογνά τους, ώστε να τα εφοδιάσουν με αντισώματα και θρεπτικές ουσίες. Αυτό το γάλα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες. Το συμπλήρωμα διατροφήςColostrum είναι πλούσιο σε βιο-δραστικά μόρια, που περιέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό ανοσοποιητικών παραγόντων (ανοσοσφαιρίνες), φυσικών παραγόντων ανάπτυξης και αντιμικροβιακών πεπτιδίων, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και την καλή υγεία του οργανισμού.

Συστατικά

Το πρωτόγαλα περιέχει θρεπτικά συστατικά, παράγοντες ανοσοποιητικού συστήματος, παράγοντες ανάπτυξης και γενικά έναν αριθμό βιοενεργών συστατικών. Το πρωτόγαλα αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, υδατανθρακών και μικρή ποσότητα λίπους. Επίσης, περιέχει βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, Ε, Β12 και ανόργανα στοιχεία στην κατάλληλη αναλογία για μέγιστη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα. Ως παράγοντες ανοσοποιητικού συστήματος περιέχει κυρίως ανοσοσφαιρίνες (20%) (αντισώματα ΙgΑ, ΙgG, ΙgM), λακτοφερρίνη, κυτοκίνες και ιντερλευκίνη. Ως παράγοντες ανάπτυξης και βιονεργών συστατικών περιέχει παράγοντες αύξησης, ολιγοπολυσακχαρίτες, πολυπεπτίδια κ.α. Το συγκεκριμένο πρωτόγαλα περιέχει τουλάχιστον 70% πρωτεΐνη, ως ξηρά ουσία και δεν περιέχει προσθήκη μεμονωμένων αμινοξέων.

Ιδιότητες

Λόγω της παρουσίας των παραπάνω στοιχείων στη σύνθεση του πρωτογάλατος, το προϊόν έχει αξιοσημείωτη διατροφική και φυσιολογική επίδραση για τον οργανισμό και ειδικότερα για αθλητές, ηλικιωμένους και άλλες κατηγορίες ατόμων με έντονες φυσιολογικές ανάγκες (π.χ. ατόμων με ανάγκη παραγωγής ενέργειας, ατόμων με ανάγκη θρέψης και μυϊκής ανάπλασης κ.α.).

Δεν έχει αναφερθεί καμία απολύτως αρνητική επίδραση από τη χρήση του συστατικού αυτού, ούτε άλλωστε θα μπορούσε, διότι είναι φυσικό αγελαδινό «γάλα». Σε μια εποχή «φτωχής» διατροφής το αγελαδινό πρωτόγαλα αποτελεί μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Το συγκεκριμένο πρωτόγαλα παράγεται και επεξεργάζεται σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Shing, C.M., et al (2007) Effects of bovine colostrum supplementation on immune variables in highly trained cyclists. J. Appl. Physiol. 102:1113-22.

2. Shing, C.M., et al (2006) The influence of bovine colostrum supplementation on exercise performance in highly trained cyclists. Br. J. Sports Med. 40:797-801.

3. Thapa B.R. (2005) Health factors in colostrum. Indian J. Pediatr. 72:579-81.

4. Hofman, Z., et al (2002) The effect of bovine colostrum supplementation on exercise performance in elite field hockey players. Int. J. Sport Nutr. Exerc. Metab.12:461-9.

5. Buckley, J,D., et al (2002) Bovine colostrum supplementation during endurance running training improves recovery, but not performance. J. Sci. Med. Sport. 5:65-79.

6. Antonio, J., et al (2001) The effects of bovine colostrum supplementation on body composition and exercise performance in active men and women. Nutrition 17:243-7.

Χαρακτηριστικά

Η Βιταμίνη C είναι το «κλειδί» για την καλή λειτουργία και υγεία του οργανισμού. Η βιταμίνη C είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, δηλαδή δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό παρά αποβάλλεται εύκολα. Άρα, θα πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά.

Συστατικά

• Ascorbic Acid: 800mg

• Citrus Bioflavonoids: 175mg

• Piperine: 5mg

Vitamini C Pinakas

Κάθε κάψουλα περιέχει 980mg

Ιδιότητες

• Διατηρεί, επανορθώνει και αναδομεί τα υγιή κύτταρα σε όλο τον οργανισμό.

• Έχει προστατευτική δράση κατά του κοινού κρυολογήματος και έναντι σοβαρών ασθενειών.

• Δίνει ζωντάνια & ενέργεια.

• Βοηθάει στην απόκτηση λαμπερής, όμορφης και υγιής επιδερμίδας.

• Καταπολεμά τη γήρανση. Θεωρείται απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.

• Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Δοσολογία & οδηγίες χρήσεις

Λαμβάνετε 1 κάψουλα κάθε πρωί, μετά το πρόγευμα.

Χαρακτηριστικά

Η πρόπολη είναι κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από τη συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες.

Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης από παρασιτικούς οργανισμούς και έντομα.

Συστατικά

Περιέχει περισσότερες από 200 διαφορετικές ουσίες. Αποτελείται από ρητίνες (55%), κεριά (7-35%), πτητικές ενώσεις (10%), γύρη (5%), λιπαρά οξέα (5%) και άλλα συστατικά όπως στερόλες, σάκχαρα, αμινοξέα, DNA και RNA, βιταμίνες, μέταλλα, φλαβονοειδή (φλαβόνες, φλαβονόλες και φλαβονόνες, όπως κερσετίνη, απιγενίνη, λουτεολίνη, κ.α.), φαινόλες όπως ο φαιναιθυλικός εστέρεας του καφεϊκού οξέος (caffeic acid phenethyl ester, CAPE).

Ιδιότητες

Η πρόπολη είναι καταπληκτική για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς έχει:

1. Αντιφλεγμονώδης δράση: Διεγείρει την κινητικότητα των μακροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού και καταστέλλει κάποια ένζυμα, τα οποία επιτρέπουν σε μια φλεγμονή να αναπτυχθεί.

2. Αντιβακτηριακή δράση: Η πρόπολη καλύπτει μεγάλο φάσμα βακτηρίων, δρα στο σταφυλόκοκκο, στον στρεπτόκοκκο, που είναι υπεύθυνοι για τις μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, τα φλαβονοειδή της πρόπολης και γενικότερα οι πολυφαινόλες, αποτελούν συστατικά με αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή δράση.

3. Αντιοιική δράση: Η δράση της πρόπολης κατά των ιών είναι πολύ σημαντική και τα φλαβονοειδή που περιέχει είναι επίσης υπεύθυνα γ’ αυτήν. Η δράση της κατά των ιών του τύπου έρπη και των αδενοιών έχει πλήρως επεξηγηθεί. Άλλα συστατικά, όπως οι εστέρες και το καφεϊκό οξύ εμπλέκονται στη δράση της πρόπολης ενάντια σους ιούς. Τέλος η πρόπολη δρα προφυλακτικά στη γρίπη, ηπατίτιδα Β και έρπη ζωστήρα.

4. Αντιμυκητιακή δράση: Η πρόπολη αποδεικνύεται αποτελεσματική εναντίον των επιθέσεων των παθογόνων μυκήτων στην επιδερμίδα. Στη δερματολογία και στην κοσμητολογία εξασφαλίζει τη λάμψη και την στιλπνότητα του δέρματος. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και παράγει μεγάλο αριθμό μακροφάγων, απαραιτήτων για την εξολόθρευση των μυκήτων και των βακτηρίων.

5. Επουλωτική δράση: Η πρόπολη επιτυγχάνει την επούλωση των κατεστραμμένων ιστών κυρίως χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχει. Ακόμη, η αντιοξειδωτική δράση της πρόπολης χάρη στα φλαβονοειδή δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.

6. Αναισθητική δράση: Οι αναισθητικές ιδιότητες της οφείλονται στα πτητικά της έλαια (αιθέρια έλαια) και συνιστάται για τοπική αναισθητική δράση (π.χ. τσιμπήματα εντόμων).

7. Αντιπαρασιτική δράση: Η πρόπολη είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση των παρασίτων όπως τριχομονάδα, τριπανόσωμα κλπ. Η δράση αυτή οφείλεται στην αναστολή της σύνθεσης της πρωτεΐνης τους.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Burdock, G.A. (1998) Review of the biological properties and toxicity of bee propolis (propolis). Food Chem Toxicol. 36:347-363.

2. Ichikawa, H., Satoh, K., Tobe, T., Yasuda, I., Ushio, F., Matsumoto, K., Endo, K., Ookubo, C. (2002) Free radical scavenging activity of propolis. Redox Rep. 7:347-50.

3. Pascual, C., Gonzalez, R., Torricella, R.G. (1994) Scavenging action of propolis extract against oxygen radicals. J. Ethnopharmacol. 41:9-13.

Χαρακτηριστικά

Η μαστίχα είναι το προϊόν του μαστιχοφόρου σχίνου, ο οποίος φύεται και ευδοκιμεί αποκλειστικά στη Νότια Χίο. Πρόκειται για φυσική, αρωματική ρητίνη και εκκρίνεται σε μορφή δακρύων από τον κορμό και τα μεγάλα κλαδιά, στις επιφανειακές τομές που του προξενούν οι παραγωγοί με αιχμηρά εργαλεία.

Η φρέσκια ρητίνη, μετά από ολιγοήμερη παραμονή της κάτω από τον θάμνο, στερεοποιείται υπό την επίδραση των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών (έντονη ηλιοφάνεια και ξηρασία) που επικρατούν στη περιοχή.

Συστατικά

Ενώ η ακριβής σύνθεση της μαστίχας Χίου δεν έχει πλήρως ταυτοποιηθεί, έχει βρεθεί ότι εμπεριέχει: φυσικό πολυμερές, πτητικά και αρωματικά συστατικά που συνθέτουν το αιθέριο έλαιο (μαστιχέλαιο).

Ιδιότητες

Η μαστίχα Χίου ευφραίνει, αρωματίζει και συμβάλλει στην καλή υγεία του ανθρώπου.

Ερευνητές, βασισμένοι σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών, αναφέρουν ότι η φυσική μαστίχα Χίου διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, που άλλωστε είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της μαστίχας κατά των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό.

Κύλιση στην Αρχή