Σωστή Αντηλιακή Προστασία

Το καλοκαίρι έφτασε και η έκθεση μας στον ήλιο είναι συνεχής. Ο ήλιος εκτός από τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό, εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους, όπως η επικίνδυνη υπεριώδης ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσει γήρανση του δέρματος, αλλά και διάφορα δερματικά προβλήματα.

Η προστασία του δέρματος από τον ήλιο κρίνεται απαραίτητη, με τη σωστή χρήση αντηλιακών προϊόντων. Όχι μόνο στη παραλία, αλλά σε κάθε δραστηριότητα εκτός κλειστού χώρου.

Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή αντηλιακή προστασία:

  • Επιλέγουμε το αντηλιακό με βάση το χρόνο της έκθεσης στον ήλιο.
  • Φροντίζουμε να απλώνουμε την κατάλληλη ποσότητα αντηλιακού στο δέρμα μας, μισή ώρα πριν βγούμε στον ήλιο. Ανανεώνουμε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες και φυσικά μετά από το μπάνιο.
  • Απλώνουμε το αντηλιακό ομοιόμορφα, σε όλα τα μέρη του σώματος, κυρίως στα πόδια & στα κουτεπιέ, στα χέρια & στις παλάμες, στο λαιμό & στο πρόσωπο. Εφαρμόζουμε στα χείλη ένα ενυδατικό lip-balm με δείκτη προστασίας.

Επιπλέον:

  • Όσοι έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά και ανοιχτόχρωμα μάτια θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.
  • Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες που καίει περισσότερο (μεταξύ 11:00 π.μ. και 16:00 μ.μ.).
  • Φοράμε πάντα καπέλο, γυαλιά ηλίου και ρούχα λευκού χρώματος που αντανακλούν αποτελεσματικότερα την ηλιακή ακτινοβολία.

Και να θυμόμαστε πάντα, ότι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου μπορούν να μας βλάψουν ακόμη και αν έχει συννεφιά.

Τα αντηλιακά της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας, προσφέρουν αποτελεσματική προστασία από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας (UVA-UVB), ενώ προφυλάσσουν από τη γήρανση του δέρματος & το οξειδωτικό στρες που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

 

Κύλιση στην Αρχή