Διατροφή

Lightbox Image

Χαρακτηριστικά

Η Βιταμίνη C είναι το «κλειδί» για την καλή λειτουργία και υγεία του οργανισμού. Η βιταμίνη C είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, δηλαδή δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό παρά αποβάλλεται εύκολα. Άρα, θα πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά.

Συστατικά

• Ascorbic Acid: 800mg

• Citrus Bioflavonoids: 175mg

• Piperine: 5mg

Vitamini C Pinakas

Κάθε κάψουλα περιέχει 980mg

Ιδιότητες

• Διατηρεί, επανορθώνει και αναδομεί τα υγιή κύτταρα σε όλο τον οργανισμό.

• Έχει προστατευτική δράση κατά του κοινού κρυολογήματος και έναντι σοβαρών ασθενειών.

• Δίνει ζωντάνια & ενέργεια. • Βοηθάει στην απόκτηση λαμπερής, όμορφης και υγιής επιδερμίδας.

• Καταπολεμά τη γήρανση. Θεωρείται απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.

• Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Δοσολογία & οδηγίες χρήσεις

Λαμβάνετε 1 κάψουλα κάθε πρωί, μετά το πρόγευμα.

«Το φυτό της αθανασίας»

Χαρακτηριστικά - προέλευση

Προέρχεται από ψυχρή απόσταξη ολόκληρων φύλλων Aloe barbadensis Miller (Αλόη βέρα) οργανικής καλλιέργειας.

Η Αλόη βέρα αλλιώς γνωστή και ως «Αλόη η γνησία» είναι φυτό που φτάνει στα 60-100 εκ. ύψος και έχει φύλλα παχιά και σαρκώδη, πράσινα προς το πράσινο-γκρι.

Ο χυμός Αλόη βέρα της Ελληνικής Οικολογικής δεν περιέχει προσθήκη ζάχαρης, προσθήκη χρωστικών ουσιών ή προσθήκη γλυκαντικών.

Συστατικά

Η Aloe Vera περιέχει περισσότερα από 75 γνωστά συστατικά, η συνέργεια των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους.

Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, απαραίτητο συστατικό της διατροφής μας, βιταμίνες Β (Β12), C, E και β-καροτίνη (προβιταμίνη Α), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο), που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεινών.

Ιδιότητες

O χυμός της αλόης παρέχει αντιφλεγμονώδη δράση και προσφέρει τόνωση του ανοσοποιητικού, αναδόμηση της επιδερμίδας και αποτοξίνωση του οργανισμού. Επιπλέον, ανακουφίζει από δυσφορία του πεπτικού συστήματος (π.χ. καούρες).

 

Κατά την αρχαιότητα: Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν την Αλόη βέρα για τη θεραπεία πληγών.

Κατά το Μεσαίωνα, το κίτρινο υγρό που βρίσκεται μέσα στα φύλλα χρησιμοποιούνταν ως καθαρτικό. Ο Χριστόφορος Κολόμβος την κατατάσσει στα τέσσερα απαραίτητα φυτά για την καλή υγεία του ανθρώπου (σιτάρι, άμπελος, ελιά, αλόη βέρα).

Χαρακτηριστικά

Το προϊόν Amino Vivo της Ελληνικής Οικολογικής περιέχει και τα 9 «βασικά» αμινοξέα, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Συστατικά

L-Ιστιδίνη, L-Ισολευκίνη, L-Λευκίνη, L-Λυσίνη, L-Μεθειονίνη, L-Φαινυλαλανίνη, L-Θρεονίνη, L-Τρυπτοφάνη, L-Βαλίνη & έκδοχα: Δίϋδρο διβασικό φωσφορικό Ασβέστιο, Στεατικό μαγνήσιο και Διοξείδιο πυριτίου.

 

  Ανα 100gr

Ανά δόση9,6gr=8cpr

RDA
Ενέργεια 248 Kcal 23,6 Kcal  
  1054Kj 100Kj  
Πρωτεΐνη 61,9gr 5,9gr  
Υδατάνρακες - -  
Λιπίδια - -  
L-Ιστιδίνη 7,79 gr 0,74 gr 66%
L-Ισολευκίνη 6,30 gr 0,60 gr 66%
L-Λευκίνη 9,3 gr 0,89 gr 66%
L-Λυσίνη 7,79 gr 0,74 gr 66%
L-Μεθειονίνη 8,3 gr 0,79 gr 66%
L-Φαινυλαλανίνη 9,3 gr 0,89 gr 66%
L-Θρεονίνη 4,39 gr 0,42 gr 66%
L-Τρυπτοφάνη 2,4 gr 0,23 gr 66%
L-Βαλίνη 6,3 gr 0,60 gr 66%

Ιδιότητες

Το προϊόν Amino Vivo συμβάλει:

  • στην αντιμετώπιση των αιτιών του μεταβολικού συνδρόμου (που χαρακτηρίζεται από υψηλή πίεση, τριγλυκερίδια, χοληστερίνη κ.λπ.)
  • στην ανανέωση των κυττάρων & την αποκατάσταση των δερματικών παθήσεων.

Δοσολογία & οδηγίες χρήσεις

Λαμβάνετε 6-8 ταμπέλες την ημέρα (2 ή 3 το πρωί, 2 ή 3 το μεσημέρι και 2 ή 3 το βράδυ) ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Να μην υπερβαίνετε την ημερήσια δόση.
AMINO VIVO - ΑΜΙΝΟΞΕΑ

Χαρακτηριστικά

Συνδυασμός δυο υπερτροφών που δημιούργησαν ένα δυναμίτη υγείας: σπιρουλίνα & ιπποφαές.

Το ιπποφαές οφείλει το όνομά του στα στρατεύματα του μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν Ιπποφαές, που σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος: άλογο, φάος: φως, λάμψη).

Το Ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες και ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών.

Συστατικά

Το προϊόν περιέχει μικροφύκη σπιρουλίνας (spirulina) βιολογικής υδροκαλλιέργειας.

Η σπιρουλίνα είναι ένα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη άλγος / μικροφύκη. Φημίζεται διότι περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, περιέχει περίπου 65% πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, λίπη και διαιτητικές ίνες. Επίσης, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β6, Β12- ιδιαιτέρως σημαντική βιταμίνη για τους χορτοφάγους), βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, άλλες βιταμίνες, καροτενοειδή, γ-λινολενικό οξύ, ιχνοστοιχεία και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χάρη στα 8 απαραίτητα αμινοξέα και στα άλλα 9 αμινοξέα που περιέχει σε σωστές αναλογίες.

To προϊόν περιέχει επίσης, σκόνη από φρούτα δένδρου ιπποφαές/sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides).

Τα φρούτα ιπποφαές περιέχουν σημαντικές ποσότητες σε ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε (μίγμα τοκοφερολών), καροτενοειδή (β-καροτένιο, λυκοπένιο, ζεαξανθίνη) και φλαβονοειδή. Τα φρούτα ιπποφαές περιέχουν επίσης σημαντική ποσότητα ουσιωδών πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που ανήκουν κυρίως στην κατηγορία των ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρών οξέων, λινολεϊκό οξύ, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των πολυακόρεστων ωμέγα-6 λιπαρών οξέων και παίζει βασικό ρόλο στην σύνθεση της δομής της κυτταρικής μεμβράνης και στον σχηματισμό των προσταγλανδινών, ελαϊκό οξύ (ωμέγα-9 λιπαρά οξέα) και μικρή ποσότητα παλμιτελαϊκού οξέος, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ωμέγα-7 λιπαρών οξέων.

Ιδιότητες

Η σπιρουλίνα περιέχει βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, τη ζωτικότητα, την υγεία, ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες και αυξάνουν την αντοχή του οργανισμού στις ασθένειες και το άγχος.

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, δεν υπάρχει κάποιο άλλο φυτικό προϊόν τόσο πλούσιο σε ποικιλία βιταμινών και ανόργανων στοιχείων όσο η σπιρουλίνα.

Περιέχει β-καροτένιο, ουσία η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον ανθρώπινο οργανισμό. Η βιταμίνη A αυξάνει την αντοχή του οργανισμού και βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τα μάτια σε βέλτιστη κατάσταση.

Η NASA χαρακτήρισε τη σπιρουλίνα «τροφή του μέλλοντος» και ο ΟΗΕ «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», αφού με τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά και σε τόσο μεγάλες ποσότητες που τα περιέχει, αποτελεί πολύτιμη τροφή σε περιπτώσεις υποσιτισμού.

To ιπποφαές είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και άλλα συστατικά, όπως ωμέγα-3, ωμέγα-6, ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, με διατροφική και φυσιολογική επίδραση και ειδικότερα αντιοξειδωτική προστασία. Είναι βιβλιογραφικά γνωστό ότι τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα γενικά ελέγχουν το νευρικό, καρδιαγγειακό και αναπαραγωγικό σύστημα, την υγεία του δέρματος και άλλες βιολογικές λειτουργίες.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Khan Z, Bhadouria P, Bisen PS. (2005) Nutritional and therapeutic potential of Spirulina. Curr. Pharm. Biotechnol. 6:373-379.

2. Otleş, S., Pire, R. (2001) Fatty acid composition of Chlorella and Spirulina microalgae species. J. AOAC Int. 84:1708-14.

3. Kay RA. (1991) Microalgae as food and supplement. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 30:555-573.

4. Ciferri O. (1983) Spirulina, the edible microorganism. Microbiol. Rev.47:551-578.

5. Jassby, Alan. Spirulina: a model for microalgae as human food. Algae and Human Affairs, Cambridge Univ Press, 1988, p. 159.

<>6. Tiitinen, K.M. et al. (2005) Quality components of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) varieties. J. Agric. Food Chem. 53:1692-9.

7. Yang, B., Heikki, K. (2002) Composition and physiological effects of sea buckthorn (Hippophae) lipids. Trends Food Sci. Technol . 13:160-167.

8. Rosch, D., Mugge, C., Fogliano, V., Kroh, L.W. (2004) Antioxidant oligomeric proanthocyanidins from sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) Pomace. J. Agric. Food Chem. 52:6712-6718.

Κύλιση στην Αρχή